Türkçe Eğitimi yüksek lisans programının amacı; Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kurumlara bağlı okullara lisansüstü eğitim almış öğretmen yetiştirmek, üniversitelerin ilgili bölümlerine öğretim elemanı yetiştirmek, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda çalışan öğretmenlerin mesleki gelişimlerinde sürekliliği sağlamak, eğitim politikalarının geliştirilmesi ve uygulanmasına katkıda bulunmak, ilgili kurumların eğitim birimlerinde görev alacak yeterliklere sahip uzman ya da uzman yardımcısı yetiştirmektir.
Türkçe Eğitimi yüksek lisans programını başarıyla tamamlayan öğrencilere alanında yüksek lisans diploması verilir.
Yüksek lisans
Türkçe Eğitimi Tezli Yüksek Lisans programına başlamak için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği 5. 11. ve 16. maddelerinde öğrenci kabulüne ilişkin esaslar göz önünde bulundurulmaktadır.
Türkçe Eğitimi Tezli Yüksek Lisans programına yatay geçiş yoluyla öğrenci kabulü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği 28. maddesi esas alınarak yapılmaktadır.
Türkçe Eğitimi Tezli Yüksek Lisans bilimsel hazırlık programına öğrenci kabulü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği 29. maddesi esas alınarak gerçekleştirilmektedir.
Türkçe Eğitimi Tezli Yüksek Lisans programı, toplam 27 krediden az olmamak koşulu ile en az 9 (dokuz) adet ders bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Seminer dersi ve tez çalışması, kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir.
Türkçe Eğitimi Tezli Yüksek Lisans programının temel hedefleri;
Türkçe Eğitimi Tezli Yüksek Lisans programını tamamlayan öğrenciler;
Türkçe Eğitimi Tezli Yüksek Lisans programını tamamlayan öğrenciler; üniversitelerin eğitim fakültelerinde “araştırma görevlisi” ya da “öğretim elemanı”, çeşitli kamu ve özel kuruluşlarının “bilim uzmanı” ve “öğretmen” olarak istihdam edilebilir.
Tezli yüksek lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES veya eşdeğeri sınavlardan geçerli puan almaları ve yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Doktora programlarında öğrenim görebilirler.
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Bilgi Formu” nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.
Mezuniyet koşulları “Yeterlilik Koşulları ve Kuralları” bölümünde açıklandığı gibidir.
Tam Zamanlı
Türkçe Eğitimi Bilim Dalı Başkanı: Doç. Dr. Hilmi DEMİRAL
E-mail: hilmidemiral@ogu.edu.tr
Tel: 0 (222) 239 37 50/6814
Akademik personel için tıklayınız.