Bölümle ilgili genel bilgilere ilk sayfada yer verilmiştir.
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere turizm işletmeciliği alanında lisans diploması verilir.
Lisans
Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.
Öğrencilerin, ülkemiz yükseköğretim sistemine ait veya denkliği kabul edilen yabancı ülke yükseköğretim sistemlerine ait Yükseköğretim programlarında aldıkları dersler, talep edilmesi ve belgelenmesi halinde kayıtlı oldukları programların İntibak Komisyonlarınca değerlendirerek karara bağlanır ve ilgili dersler için öğrenme çıktılarını elde ettiğine karar verilen öğrencilere sözkonusu derslerden muaf olur ve bu not öğrencinin transkriptine işlenir.
ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Ön lisans programlarından mezun olan öğrenciler mezun oldukları alanların devamı niteliğindeki Lisans programlarına yerleştirilebilirler.
Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik kapsamında; Üniversite Senatosunun belirlediği esaslar doğrultusunda diğer yükseköğretim kurumlarından üniversitemizin eşdeğer programlarına kurumlar arası yatay geçiş ile öğrenci kabulü yapılmaktadır. Yine aynı esaslar doğrultusunda, öğrencilerin gerekli koşulları sağlamaları halinde Çift Anadal ve Yandal Programlarına kayıt hakkı bulunmaktadır.
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Toplamda 75 gün mesleki staj zorunluluğu vardır.
Bu programın amacı; turizm işletmeciliği alanında karşılaştığı problemleri çözebilecek; hizmet ve kalite konularını analiz edebilecek, tasarlayabilecek ve iyileştirebilecek; iş hayatı ile ilgili kariyer planlarını oluşturabilecek; yaşam boyu öğrenme bilinci ile kendini sürekli yenileyebilecek; bilgisini ve deneyimini paylaşıp yayabilecek, evrensel bilginin üretimi konusunda akademik çalışmalar yapabilecek turizmciler yetiştirmektir.
1.Turizmle ilgili alanlarda gerekli sorumluluklarını üstlenecek,
2.Turizm ve işletmecilik sektörüne ait konulara vakıf olacak,
3.Karşılaştığı problemleri tanımlayarak çözümüne yönelik kararlar alıp uygulayabilecek;
4.Yabancı dile hakim olup iş hayatına uygulayabilecek
5.Alanındaki teknolojik gelişmeleri takip ederek kendisini sürekli geliştirecek, bilgisayar ve bilişim teknolojilerini kullanabilecek,
6.Turizm hukuku, turizm ve çevre, iş sağlığı ve güvenliği konularına vakıf, toplum ve çevre değerlerine duyarlı ve mesleki ve etik sorumluluk sahibi olacak,
7.Takım çalışmasına yatkın, mesleki ve sosyal açıdan etkin iletişim becerisine sahip olacaktır.
Bölümümüzden mezun olan öğrenciler konaklama işletmelerinde (oteller, moteller, pansiyonlar, tatil köyleri), restaurantlarda, A, B ve C grubu seyahat acenteleri ve tur operatörlerinde, turizm bilgi merkezlerinde, çeşitli ulaştırma şirketlerinde, fuar ve organizasyon şirketlerinde görev alabilmektedirler.
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar: Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’nın ilgili alanından geçerli not almaları, yeterli düzeyde İngilizce dil belgesine (ÜDS, KPDS, TOEFL vb.) (Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen dil sınavlarının birinden) sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Bilgi Formu” nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.
Mezuniyet koşulları “Yeterlilik Koşulları ve Kuralları” bölümünde açıklandığı gibidir.
Tam Zamanlı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi
Meşelik 26480 Eskişehir
Tel: 0(222) 239 37 50
Prof. Dr. Yaşar SARI (Dekan) Dahili: 6600
Prof. Dr. Cihan SEÇİLMİŞ (Dekan Yardımcısı/Bölüm Başkanı) Dahili: 6602-6655
Doç. Dr. Barış DEMİRCİ (Dekan Yardımcısı) Dahili: 6603-6678
Prof. Dr. Rahman TEMİZKAN (Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı) 6680
Doç. Dr. Cansev ÖZDEMİR GÖZEN (Erasmus Koordinatörü) Dahili: 6658
Turizm Fakültesi'nde 5 Profesör, 11 Doçent, 3 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 19 öğretim üyesi, 7 öğretim yardımcısı ve 16 idari personel görev yapmaktadır. Turizm Fakültesi'nde 32 adet ofis, 9 adet amfi ve 12 derslik, 1 adet Bilgisayar Laboratuvarı, 1 adet Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uygulama laboratuvarı ve 1 adet okuma salonu bulunmakta olup sınıflar son teknoloji ekipmanlar ile donatılmıştır.
Prof. Dr. Yaşar SARI
Prof. Dr. Cihan SEÇİLMİŞ
Prof. Dr. Cüneyt TOKMAK
Doç. Dr. Ebru DÜŞMEZKALENDER
Doç. Dr. O. Can YILMAZDOĞAN
Doç. Dr. İlker KILIÇ
Doç. Dr. Cansev ÖZDEMİR GÖZEN
Doç. Dr. Mahmut Sami İŞLEK
Doç. Dr. Seher KONAK
Doç. Dr. Yasin Emre OĞUZ
Dr. Öğr. Üyesi Orhan YABANCI
Öğr. Gör. Cüneyt Naci ÇAKMAKLISOY
Arş. Gör. Özel KILIÇ
Arş. Gör. Yunus ÖZHASAR
Arş. Gör. Şevval POLAT
Prof. Dr. Rahman TEMİZKAN
Prof. Dr. Pınar Saadet TEMİZKAN
Doç. Dr. Duran CANKÜL
Doç. Dr. Barış DEMİRCİ
Doç. Dr. Mehmet Sedat İPAR
Doç. Dr. Ersan EROL
Dr. Öğr. Üyesi Beybala TİMUR
Dr. Öğr. Üyesi Gizem Sultan KAMAN
Öğr. Gör. Dr. Yılmaz SEVER
Öğr. Gör. Dr. Taner ERDOĞAN
Arş. Gör. Düşehan ŞAHİNGÖZ